Hils på tre av våre nyansatte som har hatt ulike veier til Sprint
Publisert: 6. september 2024
Etter to intense uker med onboarding er våre nyansatte godt i gang med hverdagen som konsulent. Vi har tatt en prat med tre av de nyansatte, som alle har hatt ulike innganger til Sprint. Fredrik var intern sommeren 2023, Harald var med på Eventyret i 2022 og Elise søkte direkte på fast jobb. Vi har tatt en prat med dem om overgangen fra student til konsulent, erfaringer de har gjort seg de første ukene og hva de tror skiller det å være nyansatt i Sprint fra andre konsulenthus.
Først og fremst, hvordan har de første ukene som konsulent i Sprint vært?
Elise- Alt i alt veldig bra! Det har vært mye nytt de første ukene, både av informasjon og ting å sette seg inn i. Heldigvis har vi fått bra oppfølging og kursing, og blitt tatt veldig godt imot. Jeg føler allerede vi er blitt en del av Sprint-familien.
Harald- Starten har, som Elise sier, vært langt over forventning. De første ukene har handlet om å prøve å bli kjent med selskapet og menneskene som er her, noe jeg føler vi raskt har fått til. Nå har vi kommet i gang med kundeprosjekter, noe jeg følte meg veldig klar for etter de første to ukene.
Fredrik- Jeg tror de første ukene var veldig viktige for å få på plass det nødvendige. Her har vi fått kursing i både core consulting skills og soft skills og fått en introduksjon i det aller mest nødvendige for å kunne kalle seg en konsulent. Det fine med disse ukene har vært at vi har blitt kastet litt ut i det, men samtidig fulgt et fastsatt opplegg, noe som har gitt veldig trygge rammer.
Dere ble jo alle kjent med Sprint på litt ulikt vis, fortell!
Harald- Jeg kom over Sprint litt ved en tilfeldighet da de hadde et samarbeid med Uken i Bergen, noe som førte til at det ble lagt ut informasjon om mentorprogrammet deres, Eventyret. Dette var på et tidspunkt hvor jeg fortsatt var litt usikker på hva jeg ville, og hva det ville si å være konsulent. Gjennom Eventyret fikk jeg både bedre innsikt i yrket som konsulent og Sprint som selskap. Jeg fikk en mentor som jeg kunne ringe om hva som helst og vi snakket mye om alt fra Sprint som selskap, arbeidshverdagen, hva som kunne være smart i intervjuprosesser og hvordan jeg kunne finne ut hva jeg ønsket etter studie. Så var turen til Beitostølen selvfølgelig et høydepunkt med mye bra sosialt og faglig input. Etter eventyret fikk jeg tilbud om intervju, og her sitter jeg i dag.
Fredrik- Jeg ble gjort oppmerksom på Sprint først gjennom sosiale medier og bekjente som hadde vært innom Sprint i ulike sammenhenger. Jeg ble fort interessert i arbeidsmulighetene som var her og ønsket gjerne å teste ut det å være konsulent. Så var jeg så heldig at jeg fikk være intern forrige sommer og merket godt at jeg trivdes både med arbeidsoppgavene og selskapet, så etter dette var det et veldig enkelt valg. Jeg hadde den samme følelsen da som jeg har nå etter onboardingen, at du blir tatt veldig godt vare på, men samtidig utfordret innenfor disse trygge rammene.
Elise- For meg var det litt annerledes. I utgangspunktet var ikke Sprint på radaren min fordi jeg tenkte det kanskje var mer teknisk og NTNU-rettet, men jeg hadde likevel hørt om de gjennom studietiden. Så leste jeg stillingsannonsen som lå ute og skjønte fort at det kanskje var en bedre match enn jeg først hadde antatt. Jeg begynte da å lese meg litt mer opp på selskapet og ble veldig interessert i kombinasjonen mellom innovasjon og strategi. Men den ordentlige overbevisningen kom under intervjuprosessen. Mye på grunn av menneskene jeg møtte, som virket som de genuint brydde seg om det de holdt på med og selskapet, men også fordi jeg følte meg veldig sett og ivaretatt i prosessen.
Harald- Vil også legge til at jeg satt igjen med mye av den samme opplevelsen som Elise beskriver her etter Eventyret. Her la man veldig godt merke til interaksjonen mellom de ansatte i Sprint og det virket som de hadde veldig genuine relasjoner og faktisk var gode venner. Det er noe jeg tror er litt unikt for Sprint, og noe som var viktig for meg da jeg skulle velge en arbeidsplass.
Årets nyansatte!
Og nå sitter dere alle her, hvordan har overgangen fra student til konsulent vært?
Elise- Største overgangen er nok at man ikke lenger er like fleksibel som man var som student. Nå må jeg i større grad ha rutiner og kan ikke alltid se den ekstra episoden av en serie på kvelden. Samtidig føler jeg man kommer veldig raskt inn i det og hverdagen går veldig fort!
Harald- Til gjengjeld har man helt fri i helgen og kan nyte den uten dårlig samvittighet. En annen fordel er at det er mye mer spennende å være i jobb enn å være student. Hva du jobber med fra uke til uke varierer i mye større grad, og læringskurven er bratt. Det er også sjelden at man en uke bare jobber med én ting, så tror noe av det som blir viktig å ta med seg fra studietiden er evnen til å balansere det å ha mange baller i luften.
Fredrik- Ja, som du sier Harald så tar man med seg det å kombinere studiet og det faglige med andre ting som å engasjere seg i verv. Da er det spesielt gøy at vi får fortsette litt med dette i Sprint også gjennom internarbeid. Da blir overgangen litt mykere når man også kan være med på initiativ som bygger selskapet i tillegg til kundeprosjekt. Også tror jeg mye av det man har lært gjennom studietiden som ikke direkte er fag, men evnen til å samarbeide og løse problemer er vel så viktig.
Hva tror dere skiller det å være nyansatt i Sprint fra andre konsulenthus?
Fredrik- Jeg tror en stor fordel i Sprint er bredden i mulige tjenesteområder. Det at Sprint ikke er strukturert i avdelinger gjør at man får muligheten til å teste en større bredde av prosjekter. Her kan du jobbe med strategi en måned, men AI og teknologi en annen. Jeg tror mange studenter fortsatt er usikre når man begynner i jobb på hva man trives best med, så da er det veldig fint å kunne teste mest mulig i starten.
Harald- Jeg tror en annen viktig del er entrepenørskapsgenet, og jeg liker tilnærmingen om at ting er mye mer dynamisk. Man beveger seg raskt, tenker nytt og søker alltid etter hvordan ting kan bli bedre. Her blir initiativene til de ansatte tatt seriøst uansett hvilket nivå man er på, og det tror jeg ikke man finner i samme grad i alle konsulenthus. Som nyansatt så føler man seg veldig nyttig ettersom man blir oppfordret til å ta initiativ og det er veldig lite som er innenfor strenge rammer.
Elise- Den fordelen får man jo også fordi Sprint ikke er så stort, da blir man som nyansatt ikke bare en av mengden, men får ansvar tidligere og dermed utvikler seg raskt.
Helt til slutt, er det noe som har overrasket dere med Sprint som ikke var som dere trodde?
Harald- Jeg ble overrasket over at det er en større blanding av folk enn jeg trodde. Til tross for at mange har den samme studiebakgrunnen oppleves det som et spenn i personer med ulike personligheter og interesser.
Elise- Jeg er også veldig overrasket over hvor flat struktur det er. Jeg hadde forventet at den skulle være litt flat, men det at man kan sitte i lunsjen og ha en samtale med en partner alene om noe som skjedde i helgen ble jeg overrasket over.
Fredrik- Det går jo litt over i både det Harald og Elise har sagt, men ble overrasket over hvor mye forskjellig kompetanse det er blant de ansatte, og hvor villig alle er til å hjelpe, uansett nivå. Spør du om hjelp så finner de en tid, og det at terskelen for å spørre er så lav kommer godt med nå i starten.
Ønsker du også å teste ut det å jobbe i Sprint? Søk internship eller Eventyret!
Søknadsfrist internship: Fredag 13. september
Søknad til Eventyret: Følg med på våre nettsider i desember
Jonas Haagensen Haga
Konsulent | Leder for Skolerekruttering