Møt tre av våre nyutdannede konsulenter som også har vært Sprinterns!
Publisert: 5. september 2023
I møte med høstsesongen åpner Sprint dørene for å ønske årets nyutdannede velkommen. Vi har intervjuet Ida, Erlend og Henriette, som også var interns sommeren 2022. Bli med på et dypdykk i deres reise som tidligere Sprinterns, få gode tips til både studie- og arbeidshverdagen, og ikke minst hør hvordan de mener Sprint skiller seg ut som konsulentselskap.
Hvilke erfaringer fra skolebenken vil du si er mest verdifulle i konsulentbransjen?
Ida – På mange måter ligner Sprint på studiehverdagen gjennom at man kombinerer prosjekt- og internarbeid. Gjennom studietiden lærte jeg meg viktigheten av å arbeide strukturert gjennom kombinasjonen av mye verv og oppgaver som måtte leveres. Det å planlegge, gjerne ved å blokkere ut tid i kalenderen til ulike aktiviteter, kan være effektivt for å sikre at alt blir gjennomført fra tid til annen. I tillegg kan to-do-lister være effektivt for å samle alle småting som ikke må glemmes på en plass slik at det ikke bare forsvinner i mengden av ting som må gjøres ila uken. Samtidig er det viktig å poengtere at det er vel så viktig å være åpen for å endre på planen underveis dersom det dukker opp nye og kanskje viktigere oppgaver som må prioriteres.
Henriette – Helt enig! Struktur er noe av det viktigste jeg tar med meg fra studiene, og jeg er helt avhengig av to-do lister. For min del har jeg også lært mye gjennom ulike verv – det å møte nye mennesker, og skulle samarbeide på tvers av kull og ulik kompetanse, er verdifull erfaring inn i konsulentbransjen. Eksempelvis har jeg lært viktigheten av forventningsavklaring i forkant av arbeidet, hvordan man skal jobbe i teamet og hvilke forventinger vi har til sluttproduktet. Det gjør at man jobber så mye bedre sammen, og holder en god tone. Til slutt vil jeg legge til hvor viktig det er med tilbakemeldinger, enten om det er positive eller mer konstruktive.
Erlend – Jeg tror jeg må si "lære å lære". Det å evne og sette seg inn i ting og ta utfordringer på strak arm. Det er veldig mange likheter mellom et nytt fag på skolen og et nytt prosjekt på jobb. Mange ganger vil jeg si at det er en modningsprosess, og man må stole på at man lander på beina til slutt. Ofte kan det også være lurt å snakke med eldre kull eller en med mer erfaren på jobb for å få råd eller tips. Det er det veldig god og trygg kultur for å gjøre her i Sprint, og noe jeg benyttet meg flittig av i fjor sommer.
Hva gjorde at Sprint skilte seg ut da du søkte internship?
Erlend – Jeg har alltid vært veldig fan av entreprenørskap og bedriftsutvikling. Dermed var Sprint Open House noe jeg bare måtte søke på i 1. kull. Jeg søkte, men fikk avslag. Da satte jeg meg enda mer inn i Sprint som selskap, samtidig som det vokste frem en interesse for å jobbe innen management consulting. Etter hvert som jeg ble bedre kjent med selskapet ved å oppsøke dem på karrieredager og bedriftspresentasjoner, skjønte jeg at det var et sted jeg virkelig ville jobbe. Selv om jeg tidligere har fått avslag fra Sprint, opplevde jeg folkene som varme og romslige. De gode folkene, i kombinasjon med at jeg var overbevist om at Sprint er en unik læringsarena - gjorde at jeg søkte på nytt, og fikk denne gangen tilbud om internship!
Ida – Jeg ble trigget av at det var et mindre selskap, uten avdelinger. Jeg ønsket ikke å låse meg til et spesifikt tjenesteområde eller bransje, da jeg syntes det var vanskelig å vite hva jeg faktisk ville jobbe med. Dette var noe som gjorde at Sprint var midt i blinken! I tillegg syntes jeg det var spennende at man kunne jobbe med selskapsbygging i form av internarbeid i tillegg til prosjektarbeid. Dette gjorde at Sprint skilte seg ut fra mange av de andre konsulenthusene.
Henriette – En av grunnene til at jeg syntes Sprint var en attraktiv arbeidsplass, og dermed søkte internship for to år siden, var nettopp at de arbeider i skjæringspunktet mellom management consulting og entreprenørskap. Dette gjorde at jeg oppfattet Sprint som et fremoverlent og annerledes konsulenthus, der man fikk muligheten til å være kreativ og bidra til å skape noe nytt. Et godt eksempel på dette er jo at Sprint selv står bak bedrifter som Skyfall og Vouch som er kule konsepter i god vekst!
Sprinterns 2022
Hva gjør at Sprint skiller seg ut etter deres internship?
Henriette – Under internshipet fikk jeg virkelig kjenne på hvor godt læringsmiljøet i Sprint er. Dette er noe man hører ofte, men kanskje ikke vet hva innebærer. Hver dag deles det diverse spennende og lærerike artikler i ulike Slack-kanaler, det avholdes webinarer, seminarer, fagfrokoster, og ikke minst er det rom for å selv dra i gang initiativer knyttet til kompetanseheving! I tillegg er fokuset på selskapsbygging noe som gjør at Sprint skiller seg fra de andre konsulenthusene. Ved siden av prosjektarbeid brukes det mye tid på ulike kjerne- og vekstteam som ikke bare gjør at man føler et eierskap til selskapet, men at vi blir en sammensveiset gjeng!
Erlend – Jeg synes vi fikk en veldig ærlig introduksjon til Sprint og management consulting. Det å jobbe i Sprint, som i andre selskap, er ikke bare en dans på roser. Det er en bransje hvor man jobber mye, og det gjelder i Sprint også. Du vil få prosjekter der det behøves å trøkke litt på, og hvor man har stort læringsutbytte. I kombinasjon med at man får ta del i det sosiale og kjenne på hvordan det er å drive med intern selskapsbygging. Man må yte for å nyte! Og det føler jeg virkelig at vi gjorde! Det sosiale, og muligheten til å bli kjent med de ansatte i Sprint, gjorde at noen sene kvelder på prosjektet absolutt var verdt det!
Ida – For meg ble det gjennom internshipet veldig tydelig at de som jobber i Sprint jobber for at man hele tiden skal utvikle seg. Alle tok seg tid til å bli kjent med oss og sto klare til å bistå oss da vi trengte hjelp. Det var også tydelig at folk i Sprint investerer tid i å spille hverandre gode og levere prosjekter på høyt nivå. Jeg vil også trekke frem at vi fikk muligheten til å starte med prosjekt allerede dag to, noe som gjorde at vi virkelig fikk prøve oss som konsulenter tidlig i sommeren!
Team Joule sommeren 2022
Hva kjennetegner en som jobber i Sprint?
Erlend – En dyktig person med et skarpt hode og stort hjerte, som møter deg ved kaffemaskinene om morgenen med et glimt i øyet
Henriette – Imøtekommende, kreativ og fremoverlent
Ida – Handlekraftig, engasjert og spiller hverandre gode
Kan du nevne en spesiell ting som gjorde inntrykk på deg under internshipet?
Erlend – I Sprint legger man også ned mye arbeid i å bygge selskapet, noe som gir eierskap til arbeidsplassen. I tillegg gjør det at man får et godt forhold til kollegaene sine, da du får jobbet på tvers av ulike team. Jeg forsto dermed at dersom du skal trives i Sprint bør man like å gi det lille ekstra, i form av å være med å bygge selskapet og arrangere ting som kommer ved siden av prosjekt-jobbingen.
Ida – Ja, enig i det Erlend sier. I tillegg til å få muligheten til å bygge selskap, og kunne komme med innspill som faktisk tas i betraktning innen selskapsbyggingen, synes jeg at tilbakemeldingskulturen i Sprint ga meg mye lærdom. Gjennom internshipet var det stort fokus på å både gi og motta tilbakemeldinger jevnlig, noe som gjorde at vi virkelig fikk et tydelig bilde på hvordan vi til enhver tid kunne forbedre oss som konsulenter. Vi mottok og ga jevnlige tilbakemeldinger til de andre internsene på teamet, men fikk også gode og konkrete tilbakemeldinger fra prosjektlederne, både på et faglig og mer personlig nivå.
Henriette – Dette er en klisjé, men det faktum at vi fikk så mye ansvar tidlig i prosjektet gjorde inntrykk på meg. Allerede i uke 2 fikk vi arrangere workshop med kunde, og vi var ansvarlig for kundemøtene. I tillegg fikk vi som interns bidra til å sette retning for prosjektet, og jeg opplevde at våre meninger faktisk ble hørt og verdsatt. Som de andre var inne på vil jeg også trekke frem tilbakemeldingskulturen. Vi hadde tidlig et oppstartsmøte der vi satte oss personlige mål, som vi deretter jobbet målrettet mot gjennom sommeren, med hjelp av hyppige tilbakemeldinger fra prosjektleder og QA. Jeg opplevde at det var en forventning om progresjon og at hver enkelt av oss aktivt måtte jobbe med tilbakemeldingene. I tillegg hadde vi ukentlige møter i teamet der vi satt oss ned og ga hverandre tilbakemeldinger, både positive og mer konstruktive. Dette var litt ubehagelig i begynnelsen, men ble enklere for hver gang.
Helt til slutt, i Sprint legger man jo vekt på personlig utvikling og viktigheten av å kontinuerlig tilegne seg ny kunnskap. Har dere noen tips til hvordan studenter kan holde seg oppdatert på trender og spennende nyheter?
Erlend – Start dagen med å høre på en podcast på bussen om et tema som engasjerer deg! Personlig har jeg nerdet ganske mange episoder med Wolfgang Wee, hvor man kan lære om alt fra nesepust til de nyeste trendene innenfor AI!
Henriette – Jeg er enig med Erlend der, jeg hører mye på podcast, blant annet pengepodden, "In good Company" med Nicolai Tangen, eller Oppdatert. Enkelt å ta med deg der hvor enn du er, og fint å ha på øret når du er på bussen eller lager mat. Ellers kan man snappe opp aktuelle trender og hva som rører seg i markedet ved å scrolle litt på LinkedIn med jevne mellomrom - følg organisasjoner og personer man syntes er spennende og inspirerende
Ida – Jeg er også en podcast-lytter som de andre! Jeg synes bl.a. at "GRIT med Cecilie Ystenes Myhre" snakker med mange engasjerende og motiverende mennesker som er helt rå på det de driver med og deler gode tips for hvordan lykkes. Ellers synes jeg "E24-podden" er fin å følge for å holde seg oppdatert på hva som skjer i markedet, mens SINTEF sin "Smart forklart" får frem ingeniørnerden i meg gjennom å forklare litt mer naturvitenskaplige og teknologiske temaer.
Tror du dette kan passe for deg? Da bør du søke internship for sommeren 2024!
Frist NHH: 8. september
Frist NTNU, CBS og andre skoler: 15. september
Jonas Haagensen Haga
Konsulent | Leder for Skolerekruttering