Til deg som er nyutdannet: Tre grunner til at jeg traff blink i Sprint
Publisert: 19. august 2019
Hvis du leser dette, er du kanskje i samme situasjon som meg for ett år siden: snart ferdig som student og med et veldig viktig valg foran deg. For å hjelpe deg på veien vil jeg her gi deg tre grunner til hvorfor jeg ikke angrer på at jeg valgte Sprint Consulting som min første arbeidsplass.
#1: En hub for kunnskap og nye ideer
Som student var noe av det jeg verdsatte høyest i studiehverdagen mulighetene til å diskutere med dyktige og interessante folk, friheten til å få nye impulser og å kunne suge til meg kunnskap. Jeg tenkte mye på hvordan det kom til å bli den dagen jeg startet å jobbe, der jeg så for meg en potensiell «kjedelig» åtte-til-fire-jobb med lite inspirasjon til personlig utvikling. Det var derfor viktig å finne en arbeidsplass som la til rette for at jeg fortsatt kunne utvikle meg og lære nye ting. Det fant jeg definitivt i Sprint. Her har vi blant annet en egen kompetansegruppe som aktivt sprer artikler, anbefaler bøker og podcasts, og jobber med intern kursing for de ansatte. Minst én gang i kvartalet arrangerer vi også Sprint talks der Sprintere presenterer temaer de synes er spennende for sine kollegaer. Miniforedragene kan gjerne ha en faglig karakter, men de kan også handle om helt andre ting. Selv har jeg holdt et foredrag om AI (kunstig intelligens), men andre temaer jeg synes var interessante var foredragene om «Hvorfor diamanter er din dårligste investering», «Moderne kunst er gøy» og «Hvorfor alle smarte folk sover minst 8 timer hver natt».
Caroline holder Sprint talk om hvorfor moderne kunst er gøy
I tillegg til input fra kompetansegruppen og arrangementer som Sprint talks, er Sprint-kontoret en samlingsplass for utrolig mange flinke gründere. Sprint deler nemlig kontor med vårt søsterselskap Skyfall Ventures, som investerer i tidlig-fase startups. Det hender derfor titt og ofte at noen av gründerne i selskapene i Skyfalls portefølje benytter seg av kontorlokalene våre. Jeg synes det er veldig inspirerende å ha en arbeidsplass der jeg kan møte og prate med nytenkende og ambisiøse gründere som kommer innom for å låne et skrivebord.
#2: Det ikke-eksisterende hierarkiet
En ting jeg trodde kom til å bli en stor overgang fra å være student, var det å plutselig ha en sjef. Som student styrer du hverdagen selv, og ingen andre legger seg opp i hvordan du legger opp studieløpet eller besvarer en oppgave. Som arbeidstaker har du derimot noen du må svare til.
I fjor høst, rett etter jeg startet i Sprint, slet jeg med å få til en spesifikk funksjon i Excel. Uansett hvor mye jeg googlet og forhørte meg med de andre på kontoret, klarte jeg det ikke. Etter at jeg hadde tatt mot til meg og spurt en partner som heller ikke fant en løsning, og som attpå til har vært dommer i NM i Excel tidligere, ga jeg opp og tenkte at det fikk være med det. Men en time senere kom plutselig den samme partneren løpende bort til meg og utbrøt «Kristoffer, jeg har løst problemet ditt!». Jeg ble overrasket, og helt ærlig litt imponert, over at en partner brukte en hel time av arbeidsdagen sin på å prøve å løse et Excel-problem for en rookie som meg. Det var ikke helt sånn jeg trodde det skulle bli å få sjefer…
I Sprint har vi faktisk helt flat struktur. Og vi tester stadig nye ting for å finne en mer optimal organisering internt. Fra denne høsten tester vi for eksempel en ny organisasjonsstruktur der vi har satt sammen vekstteam på viktige satsnings- og fagområder som strategi, innovasjon og Lean. I tillegg har vi selvstyrte grupper for ulike områder internt som sosial-komité, rekruttering og markedsføring av selskapet, for å nevne noen. Gruppene bestemmer aktiviteter og investeringer selv, basert på retningen vi i fellesskap har besluttet at Sprint skal gå i. Lederne i gruppene som har ansvaret for resultatene bestemmes ikke av hvilken stillingstittel du har, men hvor stor interesse og engasjement du har for området. Det er ganske kult at uansett hvilket nivå man er på, så kan man bidra og jobbe sammen for å bygge og utvikle Sprint.
#3: Folk i fokus — et fantastisk sosialt miljø
Noe av det som bidrar til den flate strukturen i Sprint er at «alle er venner med alle». Det høres banalt ut, jeg innser det, men det er faktisk så enkelt. Jeg kan gå til lunsj eller ta en øl med hvem som helst i selskapet, fordi jeg vet at det alltid blir hyggelig og en god prat. Siden vi er en relativt liten gjeng, blir vi kjent og sammensveiset på en annen måte enn jeg tror man blir i større organisasjoner. I løpet av året arrangerer Sprint også en hel haug sosiale arrangementer. Gjennom året har vi SprintCup og interne konkurranser, stafetter, banketter, sommerfest, høstfest, julebord, kompetansetur til et vintersted og en årlig strategitur til utlandet. I år drar vi faktisk på nesten en hel ukes strategitur til Tokyo!! Det kan jo ikke bli annet enn helt rått å lære om Lean i metodikkens opprinnelsesland, samtidig som vi spiser sushi og synger karaoke ut i de sene japanske nattetimer.
Skikurs, sommerfest og SprintCup med kokkekamp er bare noen av de sosiale aktivitetene vi har hatt det siste halvåret.
Det at vi gjør så mye sosialt og gøy sammen, kombinert med at vi er under 50 ansatte, gjør at alle blir veldig godt kjent og at vi alltid har det gøy på jobb. Som nyansatt tror jeg helt ærlig ikke det finnes en bedre arbeidsplass!
Det er selvfølgelig veldig mange andre gode ting med Sprint, men her hadde jeg lyst til å trekke frem noen elementer som jeg genuint mener skiller oss ut som arbeidsplass.
-Kristoffer
Sofie Aslaksen
Manager | Leder for Rekruttering